Следвайте Гласове в .С призив към посланиците на Нидерландия и Австрия в България се

...
Следвайте Гласове в .С призив към посланиците на Нидерландия и Австрия в България се
Коментари Харесай

Еврейската общност у нас призова Нидерландия и Австрия да не ни налагат вето за Шенген

Следвайте " Гласове " в.
С апел към посланиците на Нидерландия и Австрия в България се обърнаха с отворено писмо организации на еврейските общности у нас.

Писмото, изпратено и до Българска телеграфна агенция, е подписано от Проф. Александър Оскар от Организация на евреите в България „ Шалом “, Максим Делчев от Централен израилтянски нравствен съвет, Виктор Меламед - Офис на Американски еврейски комитет в София, и от Николай Гълъбов от Федерация на ционистите в България. В него се насочва апел Нидерландия и Австрия да преразгледат позициите си за налагане на несъгласие на присъединението на България към Шенген. Копие от писмото е изпратено и до служебния външен министър Николай Милков.
Ние, организациите, представляващи българските евреи, сме сюрпризирани, че Австрия и Кралство Нидерландия попречват присъединението на България, без значение от обстоятелството, че Европейският парламент, както и огромната част от страните членки на Европейския съюз, гласоподаваха за присъединението на България към Шенгенското пространство, се споделя в писмото.
Считаме за наш дълг да призовем Вашите държавни управления да преразгледат позициите си по отношение на решението, обвързвано с присъединението на България към страните членки на Шенгенското пространство, допълват представителите на еврейската общественост в България.

Вярваме, че Обединена Европа почива на правилата на взаимно съдействие, взаимност и взаимна поддръжка. Само по този начин най- добре могат да бъдат обезпечени сигурността и бъдещето на жителите на Европейския съюз, пишат създателите на писмото.
Днес очите на българския народ са обърнати към Брюксел. За нас, българските евреи, е от извънредно значение България да бъде пълноправен член на евроатлантическото семейство. Осъзнаваме значимостта на опазването на европейските граници и сме уверени, че българската страна ще постави всички нужни старания за тяхното запазване, с цел да подсигурява сигурността, благополучието и добруването на жителите на Европейския съюз. В същото време сме мощно разтревожени, че отлагането на присъединението на страната ни към Шенгенското свободно пространство в допълнение ще подхрани така и така засилващия се евроскептицизъм и народен национализъм, се споделя още в позицията.
Призиви Нидерландия и Австрия да преразгледат позицията си насочиха през последни дни голям брой политически представители, стопански организации, синдикати. Според служебното държавно управление недопускането на България в Шенген е незаслужено, защото страната ни е изпълнила всички критерии за участие.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
06 Дек 202232506 Дек 202238606 Дек 2022165506 Дек 202270306 Дек 202240706 Дек 20221374КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 202286719 Ное 2022121305 Дек 202271424 Sep 20223225
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР